Slagwerkcursus / Muziekles

Slagwerkcursus bij Caecilia

Heb jij een goed gevoel voor ritme? Of wil je dat krijgen? Dan is de slagwerkintroductiecursus  van de Veenendaalse Harmonie Caecilia wat voor jou!

In 9 lessen maak je kennis met onze verschillende slagwerkinstrumenten, zoals de marimba en de pauken.  Want slagwerk is meer dan alleen drummen! Je leert natuurlijk een ritme drummen, maar ook een melodie spelen. Samen met de anderen leren we een paar muziekstukjes, die we bij de afsluitende les aan familie laten horen.

De lessen worden gegeven door slagwerkdocent Rob van Plateringen in  het verenigingsgebouw aan de Hovystraat en zijn geschikt voor alle kinderen van groep 4 t/m groep 8.

De cursus is iedere dinsdagmiddag, de eerste les is op 26 oktober.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met onze jeugdcoördinator Chris Bouman via:  chris.bouman@ziggo.nl. De cursus van 9 lessen kost 45 euro.

Slagwerk / Opleiding | Stedelijke Muziekvereniging Huissen

Muziekles

Bij Caecilia kan je muziekles krijgen op blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten.

Slagwerk
De slagwerklessen zijn op dinsdagmiddag in ons eigen gebouw aan de Hovystraat en worden gegeven door Rob van Plateringen, dit is ook de dirigent van de slagwerkgroep.  Je leert tijdens de slagwerk les natuurlijk drummen, maar je maakt ook kennis met alle andere slagwerkinstrumenten. Slagwerk les is dus heel gevarieerd! Na het behalen van het B-diploma kan je zowel in de slagwerkgroep als het orkest meespelen.

Blaasinstrumenten
De lessen voor de verschillende blaasinstrumenten worden gegeven op de muziekschool de Muzen. Voor de meeste blaasinstrumenten kan je met een B-diploma doorstromen naar het orkest. Voor fluit en hobo heb je een C-diploma nodig.

Kosten muziekles
Wekelijkse muziekles van 30 minuten kost €465 per jaar (t/m 20 jaar). Daarnaast betaal je per jaar €168 contributie (t/m 18 jaar). In totaal is dit dus €633 per jaar.

Indien je geen eigen instrument hebt, kan je die van Caecilia huren. Voor de huur en het onderhoud van het instrument betaal je €5 per maand. Ook slagwerkleerlingen betalen deze huur.

Muziekles is niet alleen voor kinderen leuk, ook op latere leeftijd kan je een instrument leren, of weer oppakken van vroeger. Vanaf de leeftijd van 20 jaar gelden andere tarieven.
Daarnaast zijn er – indien het niveau voldoende is – ook andere les vormen mogelijk (bijvoorbeeld 20 minuten , tweewekelijks of een strippenkaart). Informeer voor deze tarieven bij de penningmeester via penningmeester@caecilia-veenendaal.nl 

Aanmelden?
Wil je je opgeven voor muziekles of wil je meer informatie? Neem dan contact op met
Chris Bouman via chris.bouman@ziggo.nl