Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Caecilia Veenendaal is een slagwerkensemble bestaande uit gestemde en ongestemde instrumenten. De instrumenten die in onze band voorkomen zijn xylofoons, marimba’s, marching-bells, vibrafoon, kleine trommen, grote trom, pauken, bekkens en andere kleine effect-instrumenten.

Wij kunnen veel verschillende stijlen muziek kan laten horen. We spelen straat-repetoire zoals marsen en hedendaagse muziek. Koralen in de kerk, maar ook klassieke of moderne muziek in concertzalen.

Onze slagwerkgroep bestaat uit ongeveer 14 spelende leden en een leerling en staat onder leiding van Rob van Plateringen.

Wij spelen de 2e divisie met concoursen. De slagwerkgroep repeteert wekelijks op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in ons muziekgebouw aan de Hovystraat 21, te Veenendaal. Wanneer je in het bezit bent van muziekdiploma’s of voldoende ervaring hebt kan je toetreden tot de slagwerkgroep. Er is buiten de gezamenlijke repetities de mogelijkheid ook privéles te krijgen van onze dirigent op de dinsdag en woensdag.

Rob van Plateringen

Rob van Plateringen werd in 1966 geboren in Harderwijk en is momenteel woonachtig inZeewolde (Flevoland). Rob is sinds 1999 instructeur van de slagwerkgroep Caecilia Veenendaal. Daarnaast is hij instructeur van muziekvereniging Vrij en Blij uit Hierden, het MPE van de Harmonie Wageningen en het MPE van Ons Genoegen in Rhenen. Verder verzorgt hij de slagwerkopleiding bij muziekvereniging Ons Genoegen in Rhenen, Caecilia Veenendaal en Vrij en Blij Hierden.
Verder studeerde hij een aantal jaren HaFa direktie bij Tijmen Botma, Harrie Janssen en Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie (Zwolle)

Rob is werkzaam als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Hij is slagwerker geweest bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Nationaal Slagwerk Ensemble en het Gelders Fanfare Orkest. Verder remplaceert hij nog regelmatig bij diverse orkesten.

Momenteel is hij alleen nog manager van het Rivierenland Fanfare Orkest (RFO). Rob behaalde het instructeursdiploma van de BvO in 1986. Slagwerk studeerde hij aan het conservatorium in Zwolle bij Jan Wissink en volgde hij lessen bij o.a. Barry Jurjus en Martin Geessinck.

Samen met partner en saxofonist Linda Arnoldus heeft Rob een eigen bedrijf in het geven van slagwerk en saxofoononderwijs en organiseert hij diverse muziekprojecten.