Harmonieorkest

Het harmonieorkest van Caecilia bestaat momenteel uit ca. 50 muzikanten, en komt uit in de 1e divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Het orkest heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround concertorkest met een zeer breed repertoire. In 2015 heeft het orkest 90 punten gehaald op het concours in Zaandam en was daarmee dagwinnaar.

Naast originele werken voor harmonieorkest van o.a. Jan van der Roost, Johan de Meij en Alfred Reed speelt het orkest ook regelmatig transcripties van het grote symfonische-, opera-, operette- en musical repertoire evenals muziek uit het “lichte” genre.

Dit alles resulteert in een zeer gevarieerde en vernieuwende programmering, waarbij muzikale experimenten niet worden geschuwd. Hiermee vervult Caecilia een belangrijke voortrekkersrol in de regio.

Daarnaast heeft het orkest de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van gerenommeerde artiesten en koren. Zo waren o.a. Marco Bakker, Henk Poort, Ben Cramer en Edwin Rutten al eens te gast, en heeft het orkest grote galaconcerten verzorgd met het Gelders Opera en Operette Gezelschap en diverse mannenkoren. Op het programma stonden hierbij naast grote selecties uit o.a. Carmina Burana van Orff en Cavaleria Rusticana van Mascagni ook hoogtepunten uit de musicals Miss Saigon en The Phantom of the Opera.

Ook met de lichte muziek kan het orkest prima uit de voeten getuige de vele muzikale shows die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Dankzij een goed functionerende muziekcommissie onder aanvoering van een inventieve dirigent weet het harmonieorkest haar publiek telkens weer te verrassen met een afwisselend en boeiend programma van hoogstaande kwaliteit.

Sinds januari 2019 is Thijs Musch dirigent van het harmonieorkest. Naast het orkest van de Veenendaalse Harmonie Caecilia dirigeert Thijs nog bij een drietal orkesten (‘Euphonia’ Wilsum, ‘Excelsior’ Oostendorp en ‘Eendracht’ uit Winterswijk) en is hij als trompettist verbonden bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Assen.