PROMS CONCERT VEENENDAAL GROOT SUCCES

Afgelopen zaterdag 27 oktober heeft de Veenendaalse Harmonie Caecilia onder grote belangstelling een concert gegeven in theater De Lampegiet.  Het PROMS CONCERT VEENENDAAL dat een terugkerend evenement moet gaan worden, heeft een grote indruk achtergelaten bij het publiek.

De Lampegiet nagenoeg uitverkocht.

Dat er iets anders stond te gebeuren dan andere jaren was duidelijk te zien aan de publieke belangstelling. Bijna alle stoelen waren verkocht en dat kwam de sfeer natuurlijk ten goede en spoorde het orkest, solisten, koor en dansers aan om het beste uit zichzelf te halen.

Voor de pauze kwamen prachtige Engelse stukken als Hymn of the Highlands aan de orde waar in het tweede deel een saxofoontrio een goede indruk achterliet op het publiek. Daarnaast werd ook het bekende Riverdance gespeeld samen met de malletband. Met popkoor all4fun en de jazzgroep van Sparta werd het een vertolking van deze typische traditionele Ierse tapdans.

Na de pauze was het orkest getransformeerd in een Big Band formatie om de solisten, popkoor en de dansers met diverse popnummers te begeleiden. Ilse van der Wal was de eerste soliste met mooie en bekende nummers als Think en Let me entertain you.

Verrassende soliste

Één van de meest opvallende optredens was toch wel die van Liesbeth Eggink. Door omstandigheden viel zij in voor een andere zangeres. Ze gaf een spetterende performance van het nummer Rolling in the Deep van Adèle.

De avond werd afgesloten met meezingers van BLØF en Rob de Nijs, die werden vertolkt door Ardin van Veen en de presentatie van dit geweldige concert werd verzorgd door de alom bekende Martijn van Nellestijn.

Mooi debuut van nieuwe dirigent Anton Weeren

Deze avond stond ook in het teken van het debuut van de nieuwe dirigent van Caecilia Anton Weeren. Sinds afgelopen juni heeft hij letterlijk het stokje overgenomen en in een korte tijd samen met leden van het de harmonie en malletband deze avond in elkaar gezet. Het was duidelijk te zien dat de harmonie onder deze dirigent een verfrissende richting is opgegaan dat een groter publiek aanspreekt. Als dit het niveau is wat in een half jaar is bereikt, belooft dit heel veel moois voor het volgend concert. Veenendaal heeft er een evenement bij om naar uit te zien.

Het volgende concert van Harmonie Caecilia is op 6 april 2013. Noteer deze datum vast in uw agenda!