Geslaagd!

Zaterdag 29 juni jl. was een drukke dag op muziekschool de Muzen. Vele leerlingen van de malletband van Caecilia deden hun B, C en D examens. Daarnaast was ook de volledige Harmonie aanwezig om 2 leden te begeleiden bij hun D-examens.

Jasper ter Burg (trompet) en Marieke van Wijngaarden (dwarsfluit) hadden een openbaar optreden met als ultiem doel het hoogst haalbare diploma op amateurniveau.

Door de spanning had Jasper een moeilijke start, maar herpakte zich goed. Het Concerto for Trumpet and Symphonic Band van Alexander Arutiunian is ook een zeer grote uitdaging waar menig musicus zijn/haar lippen op stuk blaast. A child is born was een goede afsluiting van zijn optreden. Van de jury ontving hij lovende woorden over zijn mooie toon en zijn talent. Daarnaast opbouwende kritieken om zich als 16-jarige! muzikant verder te ontwikkelen. Hij mag met recht trots zijn op zijn behaalde diploma.

_DSC5607

Natuurlijk was ook Marieke gespannen, want dit is toch het moment dat je het moet laten zien. Het orkest begeleidde haar bij Concertino Classico en dat ging erg goed. Vervolgens liet ze zich ook begeleiden door piano bij een aantal mooie klassieke stukken van J.S. Bach. De bewonderingswaardige blikken in het orkest gaven aan dat Marieke een zeer goede prestatie aan het neerzetten was. Na de lovende woorden van de jury mocht ze haar diploma in ontvangst nemen.

_DSC5622

Aan het eind van de dag haalde Rob van Beusekom zijn slagwerk D-examen. Op de onderstaande foto is hij bezig op de pauken in het besloten deel van zijn examen. Later was er nog een openbaar deel, waarin hij, ook met mede-slagwerkers, zijn kunsten liet zien._DSC5603

Naast de vele blazers die afgelopen maand al hun examens hadden gedaan voor het A en B diploma, werd vandaag duidelijk dat we als vereniging trots mogen zijn op onze muzikanten.