Gestart met muziekles op basisscholen

Afgelopen week zijn we gestart met het geven van muzieklessen op basisscholen. Onder de noemer “Muziek maken maakt slimmer” wordt er gedurende een periode van 4 weken les gegeven in de groepen 4 en 5. Doelstelling is om kinderen echt met muziek in aanraking te laten komen en enthousiast te maken voor muziek. De docent, Bert Groothedde, heeft ook in andere gemeenten dit programma met groot succes gedaan. Kinderen gaan op ontdekkingsreis door het doen van proefjes om te bepalen waar geluid vandaan komt. De eerste beginselen van ritmes en noten komen aan bod. Natuurlijk worden er ook verschillende instrumenten bespeeld.

In de periode voor de herfstvakantie vindt dit programma plaats op de Vuurvlinder-West, De Schakel, De Plantage, Alex en Tamim.

Na de herfstvakantie wordt les gegeven op De Rehobothschool en De Ceder. De eerste reacties zijn positief. Het is niet de traditionele muziekles die kinderen gewend zijn, maar een leuke nieuwe ervaring en een leuke start van het nieuwe schooljaar.

Op deze scholen promoten we ook onze AMV lessen. We hebben een A3 poster en een folder ontwikkeld. Kijk op de AMV pagina voor meer info.